Top obiective turistice Parga Grecia. Care sunt cele mai frumoase atractii de bifat intr-o vacanta

Orasul-statiune Parga reprezinta una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta din Grecia pentru acei turisti care vor sa-si axeze concediul pe relaxare la plaja si pe explorarea imprejurimilor intr-un cadru cat mai linistit. 

Desi este mai putin populara decat insulele Lefkada si Corfu din apropiere, Parga intruneste cu succes toate conditiile unei vacante perfecte. Sta foarte bine la capitolul plaje, pentru toate preferintele si pentru toate tipurile de turisti, insa daca simti ca e rost de vizitat, iti spunem de pe acum ca sansele sa te plictisesti in zona sunt egale cu zero 🙂

Te invitam sa descoperi mai jos principalele obiective turistice din Parga Grecia, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga.

Plajele, pe primul loc in topul obiectivelor din Parga 

Trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca unul dintre principalele motive pentru care Parga este recunoscuta drept o destinatie de vacanta incantatoare este reprezentat de plajele din aceasta zona. 

Cele mai cunoscute plaje din Parga sunt Krioneri (apropiata de centrul orasului), Piso Krioneri si mult mai generoasa plaja Valtos. Primele doua sunt foarte frumoase ca si aspect, formate dintr-un amestec de pietris cu nisip, insa pot deveni foarte aglomerate in plin sezon. 

Valtos, pe de alta parte, are avantajul de a se intinde pe mai bine de 1 kilometru, fiind localizata tot in apropierea centrului. 

Plaja Valtos

Apreciate mai sunt si plaja Lichnos (unde poti vedea si Pestera Afroditei), dar si plaja Alonaki Fanariou (in directia Preveza, la vreo 25 kilometri distanta de Parga). 

In randul plajelor mai putin aglomerate din zona Parga se numara plaja Agios Giannakis (localizata intr-un golfulet ferit de vant) si plaja Agios Sostis (ceva mai dificil de accesat), iar daca preferi sa te indrepti catre locuri mai potrivite pentru familiile cu copii, ai putea sa te orientezi catre plaja Ammoudia (la 17 kilometri de Parga), plaja Kerentza (atentie, e lipsita de amenajare) sau plaja Sarakiniko

Plaja Sarakiniko

In cazul in care vrei sa stii mai multe amanunte despre toate acestea, le gasesti abordate in detaliu aici: 

Ghid plaje Parga. Top 12 locuri frumoase de la malul marii pe care sa le vizitezi daca-ti faci vacanta aici 

Daca ajungi in Parga, trebuie sa ai in vedere ca la doar 27 kilometri departare, in directia Igoumenitsa, te asteapta si satul-litoral Syvota, poate si mai faimos pentru frumusetea plajelor din imprejurimi. 

Aici gasesti celebra Bella Vraka (o fasie de nisip ce conecteaza Syvota de micuta insula Mourtemeno), plaja Megali Ammos (destul de populara, insa foarte bine amenajata), Blue Lagoon (cunoscuta si cu numele de “Pisina”, pe insula Mavro Oros/Murtos din apropiere de Syvota, dar si plaje precum Gallikos Molos, Mikri Ammos sau Agia Paraskevi

La noi pe blog te asteapta un articol mai detaliat dedicat plajelor din zona Syvota: Ghid plaje Syvota. Care sunt cele mai frumoase si mai populare 17 plaje din zona acestui sat din regiunea Epir

Castele si situri arheologice in Parga 

Incercam sa cunoastem Parga si din perspectiva istorica, iar in ceea ce priveste siturile arheologice si ruinele unor fortificatii, iti putem spune, din nou, ca vei avea ce vizita.

In plus, in cele mai multe dintre cazuri, te vei putea bucura si de o priveliste fabuloasa catre linia de coasta. 

Castelul Venetian din Parga este, fara doar si poate, cel mai faimos obiectiv istoric din Parga. Se afla in imediata apropiere a centrului, chiar la malul marii, pe o peninsula care desparte portul Parga de plaja Valtos. 

Din port si pana la castel ai de mers in jur de 600 metri pe jos. Desi plimbarea implica putin efort, odata ajuns sus, vei putea admira tot golful orasului. 

HINT: Nu departe de castel poti vizita si vechea Fabrica de Ulei de Masline Paragaea

Aici gasesti mai multe amanunte despre castel: In vizita la Castelul Venetian Parga. Scurt istoric, localizare si alte informatii utile

Ruinele Castelului Ali Pasha reprezinta o alta atractie incarcata de istorie a zonei. Nu se afla in cele mai bune conditii de conservare, iar vizita aici se face pe propria raspundere, insa la intrare gasesti un mic panou informativ, iar peretii exteriori ai castelului, unele arcade si ramasite ale incaperilor te poarta cu gandul la vremurile demult apuse. 

Desigur, si despre acest loc am pregatit un articol mai detaliat pe blog: Ruinele Castelului Ali Pasha din Parga si ce sa ai in vedere daca vrei sa vii aici

Necromanteion este un sit arheologic localizat pe malul raului Acheron, construit sub forma unui templu inchinat zeilor Hades si Persefona. Necromanteion era asociat cu poarta de intrare catre taramul lui Hades (Taramul mortilor). A fost asemanat din punct de vedere arhitectural cu un soi de mausoleu, cu porti de fier, multiple coridoare interioare si zidarie poligonala. 

Intre Necromanteion si Parga sunt 20 de kilometri. 

Mai multe informatii aici: Despre situl arheologic Necromanteion din apropiere de Parga Grecia

Pesteri, insule si alte atractii naturale in zona Parga

O insula pe care nu ai cum sa o ratezi cu privirea atata vreme cat ajungi in zona portului Parga este Insula Fecioara Maria, care troneaza in fata plajei Krioneri. 

Are dimensiuni micute si poti ajunge la ea fie inot, fie cu un caiac/canoe sau cu o hidrobicicleta inchiriate de la plaja. Insula gazduieste si o bisericuta cu hramul Adormirii Maicii Domnului. 

In ceea ce priveste insulele din aceasta zona de coasta a Greciei, iti reamintim ca la o distanta rezonabila fata de Parga poti vizita si grupul celor  4 insule din apropierea satului Syvota.

Aici se organizeaza frecvent excursii cu barca, iar programul include opriri la mai multe plaje, opriri pentru snorkeling si alte activitati. 

Pestera Afroditei este o alta atractie naturala din apropiere de Parga. Poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Aphrodite’s Cave” si se afla in imediata apropiere a plajei Lichnos. Pentru a ajunge aici trebuie sa inchiriezi caiac sau hidrobicicleta de la plaja. 

Pestera are dimensiuni micute, insa este deosebita si poate fi vizitata la interior in zilele in care marea nu este agitata. 

Descopera mai multe amanunte utile despre aceasta aici: Despre Aphrodite’s Cave, una dintre atractiile naturale din zona Parga

Canionul raului Acheron si paleta larga de activitati centrate pe albia acestui rau legendar pot face obiectul unei alte vizite in natura cata vreme te vei afla in Parga. 

Acheron-ul este impanzit de legende vechi de mii de ani, iar cadrul natural in care se afla este de exceptie. Poti face si rafting sau calarie aici. 

Restaurantele din zona Parga, un magnet pentru turisti

Nu puteam sa inchidem lista obiectivelor din Parga fara sa mentionam ca restaurantele si tavernele din aceasta zona reprezinta o atractie in sine. 

Preparatele din peste, fructele de mare, aperitivele si mancarurile traditionale grecesti, dar si unele preparate inspirate din bucataria italiana sunt nelipsite din meniuri, iar printre cele mai apreciate restaurante se numara Sakis, Med Parga, Taverna Stefanos (toate localizate in zone inalte, cu vedere spre mare), dar si To Pontiako, Taverna Andreas, Bacchos sau Bistro Prestige. 

Gasesti la noi pe blog un top al restaurantelor din Parga: GHID restaurante Parga. Care sunt tavernele cu multe recomandari si ce poti manca la fiecare

Bineinteles, iti reamintim ca vei avea la indemana si tavernele din satul apropiat Syvota, zona in care poti ajunge rapid daca preferi sa explorezi bucataria locala si mai amanuntit 🙂 

Citeste si: Taverne si restaurante in Syvota Grecia. Unde se mananca bine

In loc de concluzie

Atractiile turistice din zona Parga pot face obiectul unor experiente de neuitat atata vreme cat esti pus pe explorat. 

Fie ca vorbim despre plaje, despre situri arheologice sau despre alte obiective, Parga ramane mereu o destinatie a iubitorilor de vacante linistite, intr-un cadru natural minunat. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Parga, pe care le poti accesa rapid apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?