Vacanta perfecta. Cum o organizezi si alte sfaturi utile pentru o calatorie reusita din toate punctele de vedere

Planificarea vacantei ideale necesita timp si organizare, tocmai pentru ca experienta sa fie una cat se poate de reusita. 

Daca la capitolul rezervari si oferte, iti poti lasa planurile pe mainile unei agentii de turism cu recomandari, in ceea ce priveste siguranta, sanatatea, bagajele si alte aspecte ale unui concediu minunat, e bine sa aloci personal suficienta atentie. Gasesti mai jos detalii despre fiecare dintre toate aceste aspecte, alaturi de sfaturi utile pentru a putea organiza cat mai inspirat vacanta ideala.

La noi pe site gasesti si cele mai bune oferte litoral Bulgaria, completate de multe alte propuneri pentru vacante in Grecia si vacante in Turcia, astfel incat sa poti selecta exact ce se potriveste mai bine cerintelor tale si ale persoanelor dragi alaturi de care calatoresti.

Cum alegi destinatia potrivita pentru tine si cei dragi

Inainte sa achizitionezi o vacanta, in mod evident trebuie sa te gandesti la ce anume ai nevoie pentru a te relaxa sau pentru a te deconecta de la problemele si task-urile de zi cu zi. Ai nevoie de o vacanta romantica in cuplu? Vrei sa pleci alaturi de intreaga familie? Poate chiar singur? Si, bineinteles, care este locul potrivit nevoilor si posibilitatilor tale? 

Poti alege o vacanta in regim all inclusive, la malul marii, poti sa te orientezi catre un city break, catre o croaziera, chiar si catre o vacanta cu cortul. 

Pentru mai multa inspiratie, poti trece prin propunerile din articolul: 7 tipuri de vacante si cum poti alege varianta care ti se potriveste mai bine

Iar daca ai decis sa pleci alaturi de mai multe persoane, stim cu totii cat de importanta este comunicarea si flexibilitatea, tocmai pentru ca toata lumea sa aiba parte de o experienta reusita. Gasesti la noi pe blog si un articol complet despre acest subiect: Vacanta alaturi de un grup mare. Cum sa comunici eficient si sa petreci timp de calitate cu cei dragi

In situatia in care esti senior sau urmeaza sa calatoresti alaturi de un senior, mai mult ca sigur vei fi interesat de confort extra la hotel, de posibilitatea de a face activitati indragite la destinatie si de alte detalii care ti-ar putea asigura o experienta reusita. Pe acest subiect, ti-ar putea fi util articolul: Vacantele pentru seniori si aspectele care merita luate in considerare inainte de a face o rezervare

Daca nu ai gasit pana acum ocazia ideala pentru a aduna toata familia sau prietenii dragi intr-o vacanta memorabila, din diferite considerente, nu uita ca o astfel de experienta poate fi facuta chiar si cadou 🙂 

Citeste si: 10 motive sa oferi o vacanta cadou, cu ocazia sarbatorilor

Modalitatea de transport catre destinatia de vacanta este un alt factor decizional atunci cand vine vorba de planificarea unei astfel de experiente. Spre exemplu, daca alegi o destinatie apropiata de casa, precum o vacanta pe litoralul bulgaresc sau un sejur in Grecia, e posibil sa optezi pentru varianta transportului cu masina. Distantele sunt acceptabile, costurile sunt mai mici in comparatie cu pretul biletelor de avion, iar la destinatie vei avea mai multa libertate de miscare.

Pe de alta parte, e posibil sa nu poti sau sa nu vrei sa calatoresti cu masina, din diferite motive, iar pentru o destinatie relativ apropiata de casa, sa vrei sa optezi pentru autocar. 

Poti citi mai multe despre argumentele pro si contra pentru fiecare dintre aceste variante de transport aici: Cu masina sau cu autocarul in vacanta? Avantaje si dezavantaje

 Daca intentionezi sa alegi o destinatie cat mai apropiata de Romania, e posibil sa te intereseze si informatiile din articolul: Bulgaria, Grecia sau Turcia? Ce destinatie de vacanta ti se potriveste cel mai bine?, mai ales ca toate aceste tari se afla in continuare in topul celor mai populare destinatii de vacanta ale romanilor

Nu uita sa te interesezi din timp si despre conditiile de calatorie din tarile respective, dar si despre obiceiuri ale localnicilor, obiceiuri legate de bacsis si alte informatii care-ti pot fi utile la fata locului. 

Achizitionarea vacantei printr-o agentie de turism si cele mai bune oferte

Felul in care alegi sa-ti rezervi vacanta poate cantari destul de mult in succesul experientei tale si asta pentru ca, spre deosebire de un agent de turism cu multa experienta, e posibil ca tu sa nu ai la indemana informatii cu privire la cele mai recomandate locuri. 

De aceea, a-ti rezerva vacanta printr-o agentie de turism poate presupune ceva mai multa certitudine ca sejurul tau va decurge asa cum trebuie, dar si acces la oferte mai bune, preturi avantajoase si informatii extra despre destinatie, hotel si alte detalii. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa-ti rezervi vacanta printr-o agentie de turism, insa cum ar trebui sa-ti dai seama ca ai optat pentru un operator cu adevarat bun? 

In primul rand, dupa recomandarile si comentariile reale din partea clientilor, dupa anii de experienta, dupa felul in care agentul tine cont de preferintele si de posibilitatile tale atunci cand iti face o recomandare, dar si dupa multe alte detalii: Cum alegi cea mai buna agentie de turism? Asa recunosti o agentie de turism de incredere

Cum alegi o oferta de vacanta potrivita? Ei bine, dupa ce ai gasit agentia de turism cu experienta, urmeaza sa studiezi in detaliu ofertele pe care operatorul le are disponibile, cu deosebita atentie la detalii precum: 

Interactiunea cu agentia dupa achizitionarea pachetului de vacanta

Odata ce ai achitat pachetul de vacanta, nu-ti mai ramane decat sa numeri zilele pana la plecare si sa te bucuri la maximum ca urmeaza in sfarsit sa te relaxezi asa cum meriti. Totusi, daca vrei sa soliciti si alte servicii suplimentare, ai intrebari sau te confrunti cu o anumita situatie care nu-si gaseste rezolvare direct la hotel, vei fi permanent in contact cu agentia.

Printre cele mai intalnite servicii suplimentare pe care turistii le solicita la agentie in ceea ce priveste cazarea la hotel se numara patul matrimonial, camerele alaturate (pentru cei care calatoresc alaturi de prieteni/alti membri ai familiei), camerele orientate intr-o anumita directie (cu vedere directa la mare, cu vedere la gradina), patutul pentru copii mici, etc.

Despre toate acestea poti citi mai multe informatii in articolul: Cele mai intalnite servicii suplimentare pentru o rezervare. Ce se poate sau nu garanta si de ce

Daca ai ales sa-ti faci vacanta intr-o perioada aglomerata si intr-o destinatie populara, e bine sa te pui in garda si referitor la asteptarile pe care ar trebui sa le ai de la agentie, dar si de la hotel.

Din proprie experienta si pentru a ajuta la o mai buna si mai rapida functionare a procesului de rezervari, iti putem spune ca agentiile de turism specializate pe anumite destinatii de vara sunt destul de solicitate in perioadele de varf, motiv pentru care nu ar trebui sa te mire daca poate ti se raspunde putin mai greu la telefon sau daca vei primi confirmarea rezervarii cu cateva ore sau chiar o zi mai tarziu.

In acest sens, ai putea sa iei in considerare ca a merge fizic in agentie nu va grabi neaparat procesul, pentru ca agentii trebuie sa raspunda constant la telefoane, iar pentru a face o rezervare este necesar ca operatorul sa astepte confirmarea de la unitatea hoteliera. Poate fi de ajutor sa comunici pe mail si sa transmiti acolo toate solicitarile tale.

Ce asteptari ar trebui sa ai de la hotel intr-o perioada aglomerata? Ai putea sa incerci sa nu te enervezi daca locurile de parcare sunt mai greu de gasit, daca la masa de seara este aglomeratie, daca sezlongurile de la plaja se ocupa destul de repede, etc. Cu siguranta exista rezolvare pentru fiecare dintre aceste situatii, asadar trateaza problema cu calm si invata sa te relaxezi, caci pana la urma, acesta este unul dintre motivele principale pentru care te afli in vacanta, nu-i asa?

Mai mult, in cazul in care te confrunti un inconvenient la hotel, nu uita sa incerci sa gasesti rezolvare intai de toate la receptie, cu calm. Si hotelierii sunt interesati de un feedback pozitiv din partea clientilor care le calca pragul, iar atat timp cat solicitarea ta este una fondata, sunt sanse mari sa se gaseasca o solutie.

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Cum faci o reclamatie la hotel daca ai parte de un inconvenient si cum e mai bine sa reactionezi

Despre tot ce inseamna relationarea cu agentia de turism poti citi informatii si in articolul: Rezervarea unei vacante si lucruri importante de stiut in interactiunea cu agentia de turism

Despre siguranta ta si a celor dragi in perioada vacantei

Ai ales tipul de vacanta potrivit pentru tine, ai gasit destinatia ideala, ai gasit chiar si agentia de turism la care sa apelezi, dar si oferta cea mai buna? Din acest punct ar trebui sa simti deja entuziasmul plecarii intr-o vacanta, insa nu uita si de aspectele legate de siguranta ta cat esti plecat acolo. 

Asigurarea de calatorie este unul dintre elementele care nu ar trebui sa lipseasca atunci cand pleci in vacanta si asta pentru ca in anumite situatii rare si total nedorite, te poate salva de la cheltuieli foarte mari. 

La fel de important este sa stii si cum sa gestionezi anumite situatii neprevazute in vacanta, respectiv cum sa reactionezi daca te confrunti cu una dintre ele, ca de exemplu: intarzierea la cazare, situatia in care nu mai poti pleca in vacanta, pierderea documentelor, probleme cu masina, etc. 

Persoanele care calatoresc singure pot, de asemenea, sa-si ia o serie de masuri de precautie suplimentare, caci, pe langa beneficiile unei astfel de vacante, o experienta de genul te solicita putin mai mult din punct de vedere al organizarii la destinatie, al sigurantei, samd. 

Daca alegi sa pleci cu masina catre destinatia de vacanta, iti recomandam sa-ti faci o lista cu lucrurile pe care e bine sa le ai la tine. Incepand cu actele pasagerilor si ale masinii, cu trusa pentru situatii de urgenta, roata de rezerva si alte obiecte care se pot dovedi utile in anumite circumstante. La noi pe blog gasesti un articol complet despre toate acestea: 10 obiecte pe care ar trebui sa le ai in masina atunci cand pleci in vacanta, la drum lung

Nu in ultimul rand, daca planul este sa calatoresti intr-o destinatie aglomerata si unde pot fi intalnite situatii de genul furt din buzunare sau escrocherii, ia in calcul si cum poti evita sa fii victima unor astfel de persoane rau intentionate. 

Citeste si: Cum sa te pazesti de hotii de buzunare in vacante. 12 sfaturi utile de care poti tine cont

Iar pentru ca de multe ori, indiferent de cat de precaut esti, unii escroci au metode sofisticate de a te pacali, e bine sa te pui la curent si cu astfel de situatii, deja cunoscute in destinatiile dezvoltate din punct de vedere turistic. Le gasesti explicate punctual, tot la noi pe blog: Cele mai cunoscute 10 modalitati prin care escrocii incearca sa pacaleasca turistii in vacante

Daca stii cum sa calatoresti in siguranta si iti iei masurile de precautie necesare, ai toate sansele ca vacanta ta sa fie mai ferita de evenimente neplacute, iar tu sa te poti bucura mai mult de timpul liber. 

Grija pentru sanatate in vacanta, completata de alimentatie si sport

Chiar daca suntem tentati sa nu-i acordam prea multa importanta, sanatatea noastra este prioritara si in acele zile in care suntem departe de casa. Stim ca vacantele presupun ceva mai mult rasfat din punct de vedere culinar sau ca tentatia pentru anumite excese este mai mare, insa in definitiv, daca nu te mentii sanatos, nu ai cum sa te simti bine in concediu, nu-i asa? 

Trusa medicala pentru vacanta nu ar trebui sa lipseasca din bagajul tau, iar daca te numeri printre cei care se confrunta cu raul de miscare in calatorii, e bine sa stii cum poti sa previi sau sa tratezi aceasta afectiune, astfel incat sa nu-ti afecteze intreaga experienta. 

Si pentru ca o vacanta nu trebuie sa presupuna neaparat si sa te intorci cu multe kilograme in plus acasa, mai ales daca alegi sa te cazezi intr-un regim all inclusive, e bine sa-ti faci din timp un plan alimentar care sa te ajute sa te mentii in forma. 

Te poti inspira de aici: Top 10 trucuri pentru o dieta de vacanta la all inclusive. Ce sa mananci si ce activitati sa faci. 

Pana la sfarsitul lunii ianuarie expira peste 120 de oferte cu reduceri pana la -35%. Rezerva acum si prinzi cele mai bune conditii de rezervare din Romania.

Desigur, daca totusi ti s-a intamplat sa “sari calul” in ceea ce priveste rasfatul culinar, nu e un capat de lume, pentru ca acasa ai tot timpul sa revii la normal. In acest sens, te-ar putea inspira articolul: Cum slabesti dupa vacanta la All Inclusive? Top 10 sfaturi care te ajuta sa fii in forma

Daca mergi intr-o destinatie unde ai foarte multe optiuni in materie de street food sau unde conditiile de igiena alimentara nu sunt neaparat la cele mai inalte standarde, e important sa stii si cum sa previi intoxicatiile alimentare. Printre lucrurile pe care le poti face se numara si:

  • sa speli cu atentie fructele si legumele cumparate din piete, magazine
  • sa eviti sa mananci in locuri care nu se prezinta bine din punct de vedere igienic
  • sa alegi restaurante dupa recomandari
  • sa bei apa imbuteliata
  • sa incerci sa mananci mai mult alimente preparate termic

Desigur, nu numai grija vis a vis de alimentatie ar trebui sa primeze intr-o vacanta, ci si grija pentru pielea ta, mai ales daca mergi intr-o destinatie in care te vei expune la soare puternic. Nu uita de:

  • crema cu factor de protectie
  • hainele din materiale naturale
  • hidratarea optima
  • spray-ul impotriva insectelor

Citeste si: Cum sa-ti ingrijesti pielea atunci cand te afli in vacanta

Stim cu totii ce inseamna importanta unei vacante pentru sanatatea psihica, mai ales in astfel de vremuri tulburi, cand avem nevoie de un loc care sa ne permita sa ne deconectam si in care sa invatam sa ne relaxam si sa ne recompensam. Iar daca ti se intampla ca si in acele momente in care esti plecat in vacanta sa nu reusesti sa te deconectezi de grijile legate de birou, nu ar strica sa arunci o privire pe articolul: Cum sa reduci stresul legat de serviciu atunci cand pleci intr-o vacanta

HINT: Daca te numeri printre cei care nu vor sa duca lipsa de miscare chiar si atunci cand se afla departe de casa, in concediu, ti-am pregatit pe blog un articol interesant: 10 tipuri de exercitii pe care sa le poti face rapid in vacanta, pentru a-ti pastra silueta. Tutoriale video

Bagajele pentru vacanta si cum sa le pregatesti eficient

Partea cu impachetatul bagajelor poate fi una dintre cele mai entuziasmante inaintea plecarii in vacanta, insa si o grija in plus pentru cei care sunt pe graba. Si pentru ca graba strica treaba, e bine sa-ti faci de la inceput o lista cu tot ce ai avea nevoie la destinatie, tocmai pentru a nu te trezi fara lucruri esentiale fix cand ti-e lumea mai draga.

Incepand cu produsele cosmetice de care ai nevoie in vacanta, cu tinutele pentru vacanta (pregatite intr-un mod eficient si inspirat, astfel incat sa nu ocupe prea mult spatiu), cu produsele si obiectele travel size ideale pentru concediu si pana la troller-ul de calitate care te-ar putea scuti de tot felul de eforturi si evenimente neplacute, la noi pe blog gasesti un articol care explica in detaliu aceasta “arta” a pregatirii bagajului pentru vacanta: Totul despre pregatirea bagajelor de vacanta. De ce sa tii cont atunci cand te apuci de impachetat

Si pentru ca suntem specialisti in organizarea de vacante, trebuie sa recunoastem ca am fost curiosi si cu privire la ce anume uita oamenii cel mai des acasa atunci cand pleaca in vacante. In lista alcatuita de noi si-au gasit loc ochelarii de soare, costumele de baie, incarcatoarele de telefon, medicamentele, papucii de plaja, insa din pacate si actele de calatorie. Gasesti topul celor mai “uitate lucruri” aici: Cele mai comune lucruri pe care uitam sa le punem in bagaj atunci cand plecam in vacanta . Speram sa te inspire suficient cat sa nu uiti vreunul din aceste lucruri acasa 🙂 

HINT: Tot din experienta iti spunem si ca exista o serie de obiecte care nu merita luate cu tine in vacanta. Pentru ca vei avea un stres in plus, pentru ca in cazul in care le pierzi te vei enerva sau pentru ca se numara printre chestiile pe care le gasesti foarte usor si in destinatiile de vacanta, asadar nu are sens sa-ti incarci bagajul cu ele.  

Le gasesti pe toate in articolul: 10 obiecte care nu merita puse in bagaj atunci cand pleci in vacanta

Cu tehnologia in vacanta. Gadgeturi, poze, genti de voiaj smart 

Daca nu esti genul care sa vrea sa se deconecteze de la tot si de la toate atunci cand pleaca in vacanta, iti putem spune ca, in unele cazuri, tehnologia poate fi de partea ta si atunci cand traiesti o experienta de genul, si asta pentru ca te ajuta sa faci poze superbe, sa te orientezi mai bine in spatiu la fata locului si chiar sa-ti cari bagajul mai usor 🙂 

Un exemplu in acest sens pot fi gentile de voiaj inteligente care, desi au preturi ceva mai piperate, vor fi de partea ta cand vei avea nevoie sa manevrezi mai usor un bagaj, sa impachetezi mai compact sau chiar si atunci cand nu vei avea unde sa-ti incarci telefonul.

Esti interesat de astfel de inventii? Iti recomandam articolul: Top 7 genti de voiaj inteligente si specificatiile lor. Cum ar putea sa-ti imbunatateasca vacanta?

Desigur, acestora li se alatura si alte gadget-uri interesante pe care le-ai putea lua cu tine in vacanta, daca esti pasionat de tot ce inseamna tehnologie : 8 gadgeturi utile intr-o vacanta si la ce te ajuta fiecare dintre acestea

Pozele pe care le facem in vacanta ne ajuta sa surprindem unele dintre cele mai frumoase momente, dar si sa ne aducem aminte cu drag de clipele pe care le-am petrecut in locul respectiv alaturi de cei dragi, iar pentru a te alege cu unele dintre cele mai reusite fotografii, poti tine cont de anumite trucuri si sfaturi utile, cum ar fi: 

  • sa urmaresti lumina ideala
  • sa descoperi toate functiile aparatului/telefonului tau
  • sa folosesti un trepied
  • sa stii sa folosesti perspectiva

Le gasesti explicate mai pe larg aici: Trucuri pentru cele mai reusite poze in vacanta

Si sa nu crezi ca am uitat de tine in cazul in care vrei sa faci fotografii subacvatice. Si in aceasta situatie vorbim despre diferite tehnici, aparate mai performante sau mai ieftine, o lumina potrivita, asadar nu uita sa arunci un ochi si pe: Cum sa faci fotografii subacvatice reusite in vacanta ta pe litoral

In ceea ce priveste orientarea in vacanta, mai ales daca te afli intr-o destinatie non UE, unde costurile pentru folosirea datelor mobile pot fi foarte ridicate, e bine sa stii de la inceput cum poti sa te ghidezi, mai ales daca este pentru prima data cand vizitezi locul respectiv. E bine sa stii ca poti folosi Google Maps si atunci cand nu ai acces la internet. Poti sa gasesti mai multe informatii despre acest subiect in articolul: Cum sa folosesti Google Maps in vacanta, fara conexiune la internet

In loc de concluzie 

Noi, cei de la Travel Planner, speram ca vacanta ta va decurge fix asa cum ai visat si ca sfaturile de mai sus iti vor fi folositoare. 

Totodata, pentru ca avem experienta de peste 14 ani in domeniu, iti reamintim ca te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte pentru vacante litoral Bulgaria, dar si pentru vacante Grecia si vacante Turcia, cu sute de optiuni disponibile!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?